Aandelen

Dit zijn de aantrekkelijkste Europese aandelen
Morningstar's Europe Core Pick List kent voor oktober zes wisselingen, hetzelfde aantal als een maand eerder. De koersdalingen over een breed front in oktober hadden flinke invloed op de waarderingen in de diverse sectoren. Dit is het overzicht van de aantrekkelijkst gewaardeerde Europese aandelen voor november.
Markbarometer oktober: alle segmenten kleuren bloedrood
De markt kleurde bloedrood in oktober aangezien alle segmenten van de Morningstar Style Box verlies leden. De segmenten van de groei-stijl boekten de grootste koersdalingen, in lijn met de eerder ingezette trend. Dit is de Morningstar Marktbarometer over oktober.
Uitgevers in transitie naar digitale toekomst
De twee grote uitgevers aan de Nederlandse beurs, Wolters Kluwer en RELX (voorheen Reed Elsevier) hebben het de afgelopen tijd erg goed gedaan op de beurs. Ze zijn de beurslievelingen van beleggers geworden. Daardoor zijn de aandelen aan de dure kant geworden. Morningstar analyseert de businessmodellen van beide professionele uitgevers en stippelt een realistisch groeipad uit voor de toekomst. Dat leidt tot een lagere waardering dan de huidige koersen. Beleggers kunnen dus beter even wachten met instappen.
Stijgers & Dalers
Stijgers %Gain
Accell Group NV 25,33
Lavide Holding NV 11,88
Value8 NV 6,00
TomTom NV 3,81
Kendrion NV 3,53