Beleggingsfondsen

Fonds van de Week: T. Rowe Price US Blue Chip Equity
De ervaren beheerder en zijn team vormen een sterke combinatie die een indrukwekkend track record hebben opgebouwd bij zowel de al langer bestaande Amerikaanse als de Europese variant van het T. Rowe Price US Blue Chip Equity Fund. Het fonds verdient volgens Morningstar nog altijd een Morningstar Analyst Rating van Gold.
Top-5 Multi-Strategy alternatives: Pictet aan kop
De populariteit van alternatieve strategieën heeft in het afgelopen decennium een vlucht genomen. Een belangrijke aanjager hiervan is de mogelijkheid die alternatieve fondsen bieden voor diversificatie. De lagere correlatie van alternatieve strategieën met traditionele beleggingen als aandelen en obligaties kan een portefeuille beter bestand maken tegen schokken in de markt en zo het risico-rendementsprofiel verbeteren. Alternatieve beleggingsfondsen zijn er in diverse smaken en stijlen, maar een van de typen strategieën die beleggers hebben kunnen bekoren, zijn de absolute return fondsen.
Fonds van de Week: JPMorgan US Value Fund
Het fonds JP Morgan US Value volgt sinds dit jaar een strategie waarmee de beheerder zich bewezen heeft bij een ander fonds. De aanpak op basis van kwaliteit tegen aantrekkelijke waardering heeft daar een sterk track record opgeleverd. Daarom gaat de Morningstar Analyst Rating voor dit fonds omhoog van Bronze naar Silver.