Beleggingsfondsen

Fonds van de Week: Fidelity Asian Special Situations
De overtuiging van Morningstar op Fidelity Asian Special Situations en zijn beheerder is gegroeid en daarom gaat de Morningstar Analyst Rating voor dit fonds omhoog van Bronze naar Silver. De gedegen aanpak van de ervaren beheerder bewijst zich door een rendement dat de benchmark en de concurrenten verslaat.
Nieuwe ratingwijzigingen bij Morningstar
De fondsanalisten van Morningstar hebben afgelopen week twee nieuwe fonds van een Morningstar Analyst Rating voorzien en één fonds een upgrade gegeven. Bekijk alle wijzigingen en de redenen erachter in dit overzicht.
Top-5 Passief Wereldwijd: strategic beta stuwt groei
Passieve fondsen die het rendement van een specifieke index zo goed mogelijk proberen te repliceren, krijgen steeds meer voet aan de grond in Europa. Teleurstellende prestaties van actieve managers, lage kosten en transparantie zijn een aantal factoren die deze transformatie in gang hebben gezet. De mogelijkheden die beleggers vandaag de dag hebben om in plaats van een actief beheerd aandelen- of obligatiefonds te kiezen voor een passief alternatief in de vorm van een indexfonds of ETF zijn legio.